dimarts, 1 de desembre del 2009

CIRUJANO SORPRESA


A CUATRO fan un programa molt boig -a part de REFORMA SORPRESA-.
És tracta de EL CIRUJANO, un programa centrat en casos mèdics més o menys estranys i escatològics. El capítol d'avui m'ha deixat totalment FORA DA IOC.

Ivan Mañero és el doctor-presentador. Un JAIME CANTIZANO DEL BISTURÍ.
Un home massa jove i força atractiu que mira a càmera sense por i parla d'una manera encisadora. Un HEROI altruista. Una bona peça.

El tema era el següent; restaurar el membre a un escalador que se l'havia REBENTAT literalment en una caiguda. Com els entrepans de botifarra molt de FESTA MAJOR on les obren en canal i la carn picada s'escampa i la botifarra queda ben doblegada enrere.

Després de la caiguda, quan van portar l'escalador a l'Hospital i els metges van veure L'ENTREPÀ que proposava, el menú del dia, van decidir tirar-lo i quedar-se només amb la coca-cola. El tio s'havia quedat sense polla -òbviament és un problema- fins que 20 anys després va aparèixer el DOCTOR MATEO de CUATRO disposat a "devolver la felicidad a ese hombre".

El reportatge és tipus TRÀILER. Tot passa molt ràpid i van de cara al gra. Al pacient li arrenquen una bona ALFOMBRETA DE RATOLÍ de pell del braç i li fabriquen una nova polla; 21cm de carn fresca DE BRAÇ.

El plano més boig de tots és un on és veu la polla encara enganxada al braç. Un membre groguenc, enorme, MIG MORCILLÓN, que neix a l'altura del colze, a la part interna del braç. Una cosa realment GROTESCA.

La operació acaba bé i veiem el doctor sortint de l'HOSPITAL i és llavors quan mostra la seva cara MÉS DE VILLANO. Fins ara només havíem vist un perfil. Però a l'altre galta guarda un BON PLAT DE NATA.

El nostre DOCTOR, EL DOS CARAS, mira a càmera somrient i diu:

"Ahora... una cenita calentita. Aunque ligera".

Després de fer-nos creure que tot anava MOLT EN SERIO, el MOLT CRETÍ deixa anar aquesta PUTA BESTIESA just quan ens tornen a ensenyar-nos la imatge del braç amb una polla penjant. Tot era un bon teatre per atrapar als BATMANS ESPECTADORS de CUATRO.

El següent plano és un altre cop fort a l'estómag d'en BATMAN; veiem el DOCTOR CANTIZANO al volant d'un Ferrari vermell, conduint a TOTA OSTIA i explicant que és així com és relaxa després de les operacions d'aquest tipus. Escolta MÚSICA MOLT ALTA i porta unes ulleres de sol futuristes. No queda res de la BATA VERDA i no tornem a veure al pacient. Ara ja sabem que aquí, com a les bones pelis, el protagonista és el DOLENT.

A l'epíleg del reportatge, tornem a veure la primera galta del personatge. Ara es troba a Àfrica, en una mena d'hospital de campanya, rodejat de nens negres molt prims.

El DR. CANTIZANO, molt ben il·luminat, és dirigeix a la càmera parlant amb serenitat. Però per un error de muntatge, o una cinta que entra quan no ho havia de fer, o un déjà vu, jo no ho sé, de sobte, sobre la veu del METGE parlant dels nens prims però panxuts, es cola la seva pròpia veu, la seva veu de DOLENT BIPOLAR multiplicada disparant de nou al pit de l'heroi:

"Ahora... una cenita calentita. Aunque ligera. AUNQUE LIGERA".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada